Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Nieuwe wagen voor werktuigentransport van Veldhuizen

Veldhuizen, specialist in diepladers, heeft een transportmiddel ontwikkeld voor werktuigen met een breedte van maximaal zes meter. Het bedrijf laat weten dat de nieuwe dieplader bedacht is om het vervoer van niet-opklapbare werktuigen te vergemakkelijken.

De dieplader heeft een afmeting van 6 bij 2,55 meter en de laadvloerhoogte bedraagt 53 centimeter. Tijdens het laden kan de vloer 35 centimeter zakken. Door de lange laadvloer bedraagt de wielbasis 8,60 meter.

Achteras op draaikrans

De lengte is voor ongestuurde assen niet toegestaan. Veldhuizen heeft de achteras om die reden op een draaikrans gemonteerd die gedwongen gestuurd wordt via een hoekversterker op de vooras. Op die manier zou er een stuuruitslag van 45 graden is de vooras en een stuuruitslag van 15 graden op de achteras ontstaan. De dieplader is beschikbaar in twee modellen. Eentje voor snelverkeer met een laadvermogen van 8,5 ton met twee luchtgeveerde assen van 6 ton en ABS. De tweede versie is voor langzaam verkeer en heeft geen ALR en ABS. Deze uitvoering heeft twee hydraulisch geveerde assen van 7 ton. Daarmee wordt het laadvermogen volgens Veldhuizen 10 ton.

Gerelateerde artikelen