Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Aalt Nijhoff uit Dalfsen wint prijspuzzel AgriMedia

Hij heeft al bijna veertig jaar een abonnement op LandbouwMechanisatie, is jarenlang melkveehouder geweest en zit sinds 2008 in de graszaadwinning.

“Tja, ik had geen opvolger die het bedrijf wilde overnemen”, vertelt Aalt Nijhoff aan de eettafel in zijn rustieke huis net buiten Dalfsen. Nijhoff heeft de kruiswoordpuzzel op www.agrimedia.nl goed ingevuld en is daarmee de gelukkige winnaar van een Tablet Galaxy mini. De trekkerliefhebber is blij met zijn prijs, al was in eerste instantie niet helemaal duidelijk waarom juist hij de prijs had gewonnen. Toen bekend werd dat het om een kruiswoordpuzzel ging, was het mevrouw Nijhoff bij wie er een belletje ging rinkelen. “Dan is de prijs voor mij!”

Van melkvee naar graszaad

Met vier dochters die geen van allen het bedrijf over wilden nemen, zag Nijhoff zich genoodzaakt te stoppen met zijn melkvee. Rugklachten maakten de keuze makkelijker. “Maar ik had nog wel grond en dat verkopen wilde ik niet. Dan ben je het definitief kwijt.” Met de grond die hij nu bezit, wordt volop graszaad gewonnen. Een melkveehouder met een abonnement op LandbouwMechanisatie? “Ik heb een oude Ferguson uit 1952 en ik zit in de organisatie van de Oude Trekker en Motoren Vereniging. En ik wil graag op de hoogte blijven van de mechanisatie.” Op de vraag wat hij van het vakblad vindt, luidt het antwoord: “Een mooi blad met veel goede informatie.” En wat er beter kan? “Af en toe een prijspuzzel kan geen kwaad!”
Aalt Nijhoff op zijn Ferguson uit 1952