Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Case IH voorziet Magnum van tracks

Trekkerfabrikant Case IH gaat de Magnum voorzien van twee rupstracks aan de achterzijde. “Dit ontwerp resulteert in een optimale tractie en goede bodembescherming”, vertelt hoofd productontwikkeling Christian Huber.

Trekkerfabrikant Case IH gaat de Magnum voorzien van twee rupstracks aan de achterzijde. Dat meldt The Farmers Guardian. “Dit ontwerp resulteert in een optimale tractie en goede bodembescherming”, vertelt hoofd productontwikkeling Christian Huber.

Case IH is niet geheel onbekend met de tracks. De Quadtrac rijdt er al een tijdje op. Het is aannemelijk te denken dat Case IH met het nieuwe ontwerp het gat tussen de ‘gewone’ Magnum en de Quadtrac wil opvullen. Niet duidelijk, maar tevens voor de hand liggend, is het dat Case IH de tracks zelf gaat produceren.

Er is veel onderzoek gedaan voordat gekozen werd voor de tracks aan de achterzijde. Onder meer twin tracks, dus aan de voor- en achterzijde, zijn de revue gepasseerd. In de ogen van Case IH is de twin variant niet ideaal. Onder meer omdat de twee voorste tracks te veel schade zouden berokkenen aan de bodem.

De nieuwe Magnum op de tracks is, zo zegt Huber, aan het eind van dit jaar al te zien. Dat betekent niet dat de trekker dan ook leverbaar is, daar gaat nog een tijd overheen.

Gerelateerde artikelen