Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Nieuwe aanhangerkoppelingen van Rockinger

Rockinger brengt een nieuwe serie aanhangerkoppelingen op de markt. Dat meldt Granit, groothandel en distributeur van onderdelen voor onder meer de landbouwmechanisatie/ en tuin- & parksector. Volgens de groothandel is de RO*855/865 een solide koppeling die het aankoppelen eenvoudiger maakt.

De nieuwe koppeling is optioneel uitgerust met een kabelloze veiligheidssensor. Die sensor biedt volgens Granit de mogelijkheid om in de cabine te zien of een aanhanger goed is aangekoppeld.

Twee modules

Het systeem bestaat uit twee modules: de sensor-zendermodule en de display- ontvangermodule. Sensor, radiozender en de batterij zitten in een vuil- en waterdichte eenheid. Deze sensor module is aan de automatische vergrendeling van de aanhangerkoppeling gemonteerd en controleert de positie van de vergrendelpen. Pas wanneer de vergrendelpen volledig is vergrendeld, zou de module een signaal sturen naar de ontvanger in de cabine. De voeding komt van een ingegoten batterij, die de sensor en zender van stroom voorziet.

Ontvanger en display zijn, zo meldt Granit, gecombineerd in één module. Die module kan worden geïnstalleerd in de cabine en wordt aangedreven door de board elektronica. Dit nieuwe kabelloze sensorsysteem is volgens de groothandel geschikt voor alle nieuwe automatische aanhangerkoppelingen van Rockinger onafhankelijk van merk of trekkertype.