Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

AVR bouwt grote hallenvuller

AVR heeft een nieuwe hallenvuller gebouwd: de CTHV 46100. Met een lengte van 23 meter en een breedte van 1 meter is het de grootste hallenvuller binnen het AVR-programma.

avr2De CTHV is door zijn afmetingen vooral bedoeld voor telers met ruime bewaringen. Beide hoofdwielen worden aangedreven en de zwenkwielen kunnen 360 graden draaien. Uiteraard is de machine uitgerust met een automatisch zwenksysteem, zodat de valhoogten beperkt blijven en de bewaring gelijkmatig wordt gevuld.

De band wordt op twee punten aangedreven door zware trommelmotoren, een constructie die slippen van de band voorkomt. De band is trogvormig en daardoor blijven de aardappelen stil op de band liggen en komen de knollen niet in aanraking met de metalen rand.

Climax

Begin 2013 nam de Belgische fabrikant van aardappelpoot- en -rooimachines het failliete Climax in Veendam over. Met de overname van de fabrikant van inschuurmachines is AVR een fullliner in de aardappelsector. De inschuurapparatuur wordt na de overname nog steeds in Veendam gemaakt.