Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Zes maaidorsers in de nieuwe New Holland CR-serie

New Holland heeft tijdens een persbijeenkomst de nieuwe reeks CR-maaidorsers gepresenteerd. De fabrikant meldt dat de machines voorzien zijn van de nieuwe Harvest Suite Ultra-cabine en uitgerust kunnen worden met de SmartTrax rupsbanden.

20140723_new_holland_cr1090De vernieuwde CR-maaidorsers zijn er met vermogens tussen de 330 kW en 480 kW (449 en 652 pk). Volgens New Holland wordt met de machines 15 procent meer productiviteit in kleine graankorrels behaald en is de graanbreuk minder dan 0,2 procent.

“De nieuwe CR-serie is het hoogtepunt van 40 jaar Twin Rotor-technologie,” verklaarde Hedley Cooper, hoofd  van Combine Harvester Product Management. “De serie is uitgerust met New Hollands beste oogsttechnologieën: Twin Pitch Rotors, Dynamic Feed Roll™, SmartTrax™ rupsbanden, Terraglide™-vering, ECOBlue™ SCR en Hi-eSCR motortechnologieën.”

De motoren van de CR-maaidorsers leveren een vermogen van 330 kW (449 pk) op de CR7.90 tot het vermogen van 480 kW (652 pk) op het topmodel CR10.90 Elevation. Alle motoren zijn uitgerust met SCR-technologie met Tier 4A ECOBlue. De CR10.90 Elevation is uitgerust met de Dieselmotor van het Jaar 2014, de Cursor 16 met ECOBlue Hi-eSCR-technologie, die al aan de voorschriften van Tier 4B voldoet. De motor is voorzien van commonrail-technologie voor nauwkeurige brandstofinjectie.

De nieuwe Harvest Suite Ultra-cabine werd, zo meldt New Holland, ontworpen in overleg met klanten. De cabine van 3,7 m3 is groter dan zijn voorganger en de opzet van het interieur is opnieuw ontworpen. De nieuwe force-based multifunctionele CommandGrip-hendel maakt het volgens New Holland mogelijk de oogstsnelheid nauwkeurig te regelen.

De SmartTrax rupsbanden met het Terraglide-ophangingssysteem,  standaard op het topmodel CR10.90, zijn optioneel ook beschikbaar voor de andere modellen.

20140723_new_holland_cr1090

Gerelateerde artikelen