Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Jungheinrich introduceert nieuwe LPG- en dieselheftrucks

Heftruckfabrikant Jungheinrich komt met een nieuwe generatie LPG-heftrucks en dieselheftrucks. De heftrucks hebben capaciteiten van 1,6 tot 3,5 ton en zijn uitgerust met een automatische transmissie.

De Duitse producent plaatst de nieuwe range naast de al bestaande high-end LPG-heftrucks en dieselheftrucks met hydrostatische aandrijving.

De heftrucks worden voorzien van Kubota verbrandingsmotoren. De LPG- en dieselmotoren ontwikkelen een hoog koppel bij een laag toerental en dat spaart brandstof, zo meldt Jungheinrich. De trucks zijn ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. Alle kerncomponenten, zoals de hefmast, het chassis en de aandrijf- en stuuras zijn eigen Jungheinrich ontwikkelingen.

Load Sensing-technologie

De nieuwe generatie heftrucks krijgt standaard de beschikking over Load Sensing-technologie. Daarbij wordt de druk van de hydraulische olie automatisch aangepast aan de opgenomen lading. Door het lagere drukniveau reduceert het systeem het verbruik, terwijl tegelijkertijd de veroudering van de olie wordt tegengegaan.

De aandrijfas van de nieuwe trucks wordt uitgerust met geïntegreerde, natte lamellenremmen. Net als de remmen, is ook het koelsysteem volledig gesloten. De koelvloeistof kan daardoor niet verdampen. De trucks beschikken over één combi-radiateur voor zowel de koeling van de motorkoelvloeistof, als de transmissieolie. De radiateur heeft een aluminiumbehuizing, zodat het risico op stofophoping en storingen minimaal is.

Gerelateerde artikelen