Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Massey Ferguson 6615 omgebouwd tot lestrekker

Een Massey Ferguson 6615 is door MF-importeur MechaTrac omgebouwd tot een lestrekker. Nederveen opleidingen en trainingen uit Hardinxveld-Giessendam heeft inmiddels de eerste lestrekker in gebruik genomen.

Een Massey Ferguson 6615 is in samenwerking met MF-importeur MechaTrac omgebouwd tot een lestrekker. Nederveen opleidingen en trainingen uit Hardinxveld-Giessendam heeft inmiddels de eerste lestrekker in gebruik genomen.

“Nederveen is actief in een agrarische omgeving. Niet vreemd dus dat ze zich nu al voorbereiden op rijlessen voor het T-rijbewijs dat komend jaar verplicht wordt”, meldt MechaTrac. Nederveen heeft volgens de importeur gekozen voor de Massey Ferguson 6615 omdat de trekker een ruime cabine heeft. Ook voldoet de trekker aan de gewichtseis van 5,5 ton.

Een lestrekker moet voldoen aan strenge Arbo-eisen. Net als in een lesauto moet de instructeur eigen pedalen kunnen bedienen. Tijdens de rijles moet hij comfortabel naast de cursist kunnen zitten en moet de hoofdruimte royaal zijn, zo schrijft de Arbo-wet voor. Nederveen ondervond volgens MechaTrac geen onoverkoombare problemen met het aanpassen van de Massey Ferguson.

De lestrekker is nu voorzien van een extra hoge cabine en een ruime stoel voor de instructeur. Ook is de lestrekker uitgerust met een K80 koppeling zodat de combinatie minder schokt wanneer er met een aanhanger gereden wordt. Ook zijn er L-bordjes aan de buitenkant bevestigd. Voor de veiligheid is de MF6615 is uitgerust met camera’s, zodat alle dode hoeken voor zowel instructeur als cursist goed zichtbaar zijn.