Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Aardappeldemodag: Dewulf demonstreert nieuwe RA3060

De Belgische rooierfabrikant Dewulf heeft op de Aardappeldemodag in Westmaas voor het eerst de eerder dit jaar gepresenteerde R3060-serie tweede generatie gedemonstreerd. De tweerijige zelfrijder met bunker die de aardappelen in verstek rooit, liet een goede indruk achter.

De Belgische rooierfabrikant Dewulf heeft op de Aardappeldemodag in Westmaas voor het eerstR3060-serie tweede generatie gedemonstreerd, die eerder dit jaar aan het publiek werd voorgesteld. De tweerijige zelfrijder met bunker die de aardappelen in verstek rooit, liet een goede indruk achter.

Ten opzichte van de eerste generatie R3060, springen vooral het nieuwe design en een nieuwe Claas-cabine in het oog. Onderhuids heeft de fabrikant de Deutz-motor verruild voor een vijfcilinder van Scania met een vermogen van 257 kW (350 pk), waarmee de machine voldoet aan de Stage 4-emissie-eisen. De R3060 zou met de Scania-motor 10 procent zuiniger zijn dan zijn voorganger.

Verstek

Dewulf kan de zelfrijder in maar liefst negen uitvoeringen leveren. Op de Aardappeldemodag was de variant met een bunker en drie zeefmatten en een reinigingsmodule present. Alle R3060-machines rooien in verstek: het dubbele voorwiel rijdt naast de ruggen die nog gerooid moeten worden.

 

Gerelateerde artikelen