Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Oilsaver houdt ventielen en vloer schoon

De Oilsaver is een stalen bak met deksel die je op een machine met hydraulische aansluitingen monteert. Als je de hydraulische aansluitingen ontkoppelt, hang je de ventielen in de Oilsaver, dat voorkomt vuile ventielen en olievlekken op de grond.

DSC_2760De bedenker van de Oilsaver is Jaap Frederiks, hij heeft een akkerbouwbedrijf in Voorst nabij Zutphen en besteed een deel van zijn tijd aan allerhande constructiewerk. Frederiks zocht een oplossing om olievlekken door lekkende hydrauliekaansluitingen op het beton in en rond de schuur te voorkomen.

Frederiks’ Oilsaver is een verzinkte stalen bak met deksel die voorop de machine, een spuit of kieper bijvoorbeeld, wordt gemonteerd. Onder het deksel vind je vier openingen voor reguliere ventielen en één voor het remventiel. Iedere opening is zo groot dat het ventiel er ruim inpast, maar wel gegarandeerd blijft hangen. Desgewenst kan Frederiks de Oilsaver uit breiden met meer openingen.

Olie aftappen

De openingen zijn gemaakt op een schuin deel van de bak, zo loopt eventuele lekolie altijd in de opvangbak en blijven ventiel en slang schoon. Een plug in de bak zorgt dat je de lekolie kunt aftappen. Het deksel zorgt dat geen vuil en water in de bak kan komen. In iedere opening zit een klein profiel zodat het ventiel niet te ver de bak ingaat. Mocht er druk op het ventiel staan, dan kun je hem tevens tegen dit profiel drukken om de druk eraf te krijgen.

Oliekwaliteit

Het tweede voordeel van de Oilsaver is uiteraard dat de ventielen niet op de grond liggen en schoon blijven als de machine is gestald. Dat komt de oliekwaliteit in het hydraulische circuit van de trekker ten goede.

Frederiks zet de Oilsaver op de markt voor 179 euro. Desgewenst kan hij tegen meerprijs een steun bijleveren om de Oilsaver op de machine te monteren.

20140904_oilsaver

DSC_2745

DSC_2753

DSC_2759

Gerelateerde artikelen