Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Nieuwe kieperbanden van Michelin

Bandenfabrikant Michelen heeft twee nieuwe banden ontwikkeld voor kiepwagens en mesttanks: de Cargo Xbib High Flotation en de Cargo Xbib Heavy Duty. De minimale bandenspanning van de eerste bedraagt 0,8 bar. De twee banden vervangen de huidige Cargo Xbib-banden van de Franse fabrikant.

Bandenfabrikant Michelen heeft twee nieuwe banden ontwikkeld voor kiepwagens en mesttanks: de Cargo Xbib High Flotation en de Cargo Xbib Heavy Duty. De twee banden vervangen de huidige Cargo Xbib-banden van de Franse fabrikant.

De Cargo Xbib High Flotation is de eerste implementband met Ultraflextechnologie, de opbouwmethode van het karkas zoals Michelin dat ook toepast bij de trekkerbanden. De band is uitermate geschikt voor mesttanks en kiepwagens met luchtdrukwisselsystemen. De minimale bandenspanning in het veld is 0,8 bar. Michelin mikt met deze band op loonwerkers en grote akkerbouwers die met hun trailers veel kilometers op de weg maken.

Profiel

Michelin heeft veel aandacht besteed aan het profiel van de Cargo Xbib High Flotation. In het midden heeft de fabrikant een centrale rib geplaatst die zorgt voor een lage rolweerstand en slijtage tegengaat. Aan beide zijden van de centrale rib zitten massieve profielblokken met daartussen kleine ribjes. Deze zorgen er onder meer voor dat grond snel loslaat. Daardoor wordt de weg dus niet over een grote lengte bevuild. De nokken op de schouders zijn afgerond om de band makkelijker te laten sturen.

De band is sinds deze zomer in productie en wordt inmiddels gemonteerd op nieuwe mesttanks en kiepwagens. De band is er in vijf maten: van 600/55R26,5 tot 750/60R30,5. Vanaf begin volgend jaar is de Cargo Xbib High Flotation ook beschikbaar voor de vervangingsmarkt.

Goedkoper

De technisch eenvoudigere en ook wat goedkopere Cargo Xbib Heavy Duty komt pas eind volgend jaar, begin 2016 op de markt. Deze band is niet uitgerust met ultraflextechnologie en de minimale bandenspanning in het veld bedraagt 1,0 bar.

Gerelateerde artikelen