Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Splinternieuwe Valtra T-serie

Valtra heeft de nieuwe T-serie gepresenteerd. De nieuwe trekker is leverbaar in vier varianten: Direct, Versu, Active en HiTech; de productie van het laatste model wordt volgend jaar gestart. De productie van de modellen Direct, Versu en Active is al begonnen.

Het meest opvallende kenmerk van de vierde generatie van de T-serie is de splinternieuwe geluidsarme cabine. Naar buiten gebogen stijlen bieden de bestuurder in de cabine veel ruimte en houden de buitenafmetingen compact. Vergeleken met de vorige generatie is de cabine ter hoogte van de bestuurdersstoel nu 20 centimeter breder.

Agco Power motoren

Alle modellen van de T-serie worden aangedreven door Agco Power motoren. De twee kleinste modellen hebben een 6,6-liter motor, de grotere modellen hebben een cilinderinhoud van 7,4 liter. Uitlaatemissies worden gereduceerd door een SCR-systeem dat voldoet aan de Stage 4-norm. De turbo van de nieuwste motoren is voorzien van een elektronische bypassklep, zodat de motor snel reageert en al bij lage toerentallen een uitstekend koppel levert. Het model T174 is ook leverbaar met de Valtra EcoPower-functie. Wanneer de bestuurder op de Eco-knop drukt, daalt het motortoerental naar 1800 tpm terwijl het koppel stijgt.

De nieuwe serie Active is uitgerust met een Powershift-transmissie en een mechanisch bediende Load Sensing-hydrauliek. Bij de nieuwe modellen Versu, Active en hoeft het koppelingspedaal alleen tijdens het starten van de motor te worden bediend. Met de rempedalen wordt ook de koppeling bediend: de AutoTraction automatische koppelingsfunctie is altijd actief. De automatische Powershift werkt nu met een nieuwe logica: het gaspedaal regelt niet het motortoerental maar de rijsnelheid, zoals tijdens het rijden met een traploze Direct-transmissie. Valtra’s Powershift is een vijftraps transmissie met in totaal 20 versnellingen in vier schakelgroepen, plus 10 kruipversnellingen.

Valtra_T_serie-3 Valtra_T_serie-1 Valtra_T_serie-2 Valtra_T_serie-4