Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Bijna 20.000 bezoekers naar Interpom

Op Interpom Primeurs vorige week in het Belgische Kortrijk kwamen 19.529 bezoekers af. Volgens de organisatie van de aardappelvakbeurs is dat een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van de vorige editie.

De beurs met een standoppervlakte van 16.171 vierkante meter telde 278 exposanten. De eerste beursdag was met 8.978 bezoekers het drukste. Op de laatste dag kwamen 4.881 belangstellenden naar Kortrijk. Zij konden zien hoe Jeroen Hindryckx uit Koekelare en Condi-Plants uit Gembloux de Inno Potato Award wonnen.

De prijswinnende projecten werden door collega-aardappeltelers en door een professionele jury verkozen als meest innoverende project tijdens de twee eerste beursdagen. Hindryckx maakte volgens de jury indruk met zijn spuiwaterverspreider voor N-bemesting en is de Vlaamse winnaar. Condi-Plants werd met zijn preventieve behandeling van pootaardappelen tegen rhizoctonia de Waalse winnaar. Op plaats twee en drie kwam respectievelijk Dirk Serry en Tim Bockstael voor de categorie ‘Vlaanderen’. Voor de categorie ‘Wallonië’ is dit op plaats twee Sébastien Deknudt en op de derde plaats Jean-Pol Tellier.

De volgende editie van Interpom staat gepland op 27, 28 en 29 november 2016 in Kortrijk Xpo. (Foto: Interpom)

Gerelateerde artikelen