Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Massey Ferguson start productie ‘Global’ 4700-serie

Massey Ferguson gaat meer trekkers bouwen in de fabriek in het Frans Beauvais. Dat meldt de trekkerfabrikant. Naast de trekkers tot 400 pk gaan nu ook de Global Serie trekkers, de 4700 modellen tot 130 pk, van de band rollen.

Agco, het moederbedrijf van Massey Ferguson, heeft 350 miljoen dollar geïnvesteerd in de nieuwe serie en in de productie. Dat geld is onder meer besteed aan onderzoek en ontwikkeling dat al met al zo’n zes jaar heeft geduurd. Richard Markwell,algemeen directeur van Massey Ferguson, vertelde bij de bekendmaking dat het de grootste uitbreiding is van het trekkergamma sinds jaren.

2.500 extra trekkers in Beauvais

Massey Ferguson is inmiddels begonnen met de productie van 4700-trekkers zonder cabine. Later, wanneer precies is onbekend, komen daar de trekkers met cabine bij. De Global Serie wordt momenteel ook al gebouwd op de productielocaties in Brazilië en China. Later komen daar India en Turkije bij. Over de fabriek in Beauvais vertelt MF-marketingmanager Thierry Lhotte: “We krijgen veel vraag naar de 4700 serie. Daartoe is besloten het aantal te bouwen trekkers dit jaar is verhoogt met 2.500.”

Bij de lancering van de nieuwe Global Serie meldde Massey Ferguson dat de 4700 een bijna compleet nieuwe trekker is. Ongeveer negentig procent van alle onderdelen is volledig nieuw. De serie krijgt een 3,3 liter Agco Power motor en een onder belasting te schakelen hoog-laag versnelling,12 voor- en 12 achteruit.