Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Lucht vertroebelt handel in trekkers

Een trekker die voor 120 mille in de prijslijst staat, is in de praktijk voor 90 mille of minder te koop. Een kwart of meer van de brutoprijs is lucht.

Luchtverkoop_100x100Dat is te lezen in het artikel ‘Lucht vertroebelt handel’ in het januarinummer van LandbouwMechanisatie.

Wat kost een trekker daadwerkelijk? Het antwoord wordt gegeven aan de hand van een aantal factoren. Te beginnen in de fabriek. Componenten en onderdelen maken het eerste deel van de kostprijs van een trekker uit. De kosten voor arbeid, gebouwen en energie zijn een tweede deel. Grofweg geldt dat het bedrag dat een trekker kost aan onderdelen verdubbeld wordt door de overige kosten.

De fabrikant blijkt verantwoordelijk voor de hoeveelheid lucht in de catalogusprijs en kort door de bocht zorgt die fabrikant dan ook voor de onzekerheid rond die prijs. Zowel kopers als verkopers van een trekker vinden dat veel lucht in de prijzen de handel bemoeilijkt, zo ontdekten we. Maar waarom kan die brutoprijs dan niet lager? Het antwoord op die vraag is te lezen in het januarinummer van LandbouwMechanisatie. Geen abonnee? Bestel nu een proefnummer.

Gerelateerde artikelen