Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

Sima 2015: Sky Agriculture presenteert multifunctionele zaaimachine

De Franse werktuigfabrikant Sky Agriculture presenteert op vakbeurs Sima in Parijs een nieuwe zaaimachine, de Maxidrill SW9000. Dit getrokken werktuig is voorzien van een standaard driepuntshefinrichting, waardoor hij voor meerdere doeleinden inzetbaar is.

De Franse werktuigfabrikant Sky Agriculture presenteert op vakbeurs Sima in Parijs een nieuwe zaaimachine, de Maxidrill SW9000. Dit getrokken werktuig is achterop voorzien van een standaard driepuntshefinrichting, waardoor hij voor meerdere doeleinden inzetbaar is.

De zaaimachine, die in de hef hangt, telt 60 elementen en heeft een werkbreedte van negen meter. De zaaischijven kunnen een druk op de grond uitoefenen van 120 kg per schijf.

De zaadbak heeft een inhoud van 4.100 liter. De hydraulisch aangedreven ventilator blaast het zaad van de zaadbak naar de elementen. In transportstand wordt de zaaimachine naar voren gekanteld. Het gewicht wordt hierdoor beter verdeeld over het werktuig. De driepuntshefinrichting maakt het mogelijk om de zaaimachine gemakkelijk af te koppelen. Vervolgens kan het werktuig voor meerdere doeleinden worden ingezet.

De Maxidrill SW9000 is naar verwachting leverbaar in augustus 2015. Farmstore uit Bleskensgraaf is de importeur van Sky Agriculture, een dochteronderneming van het Franse Sulky.