Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Sima 2015: AVR toont Puma 3 en opklapbare frees

AVR zal tijdens Sima 2015 nieuwe machines presenteren. De machinebouwer neemt onder meer de Puma 3 mee naar de beurs in Parijs. Ook een opklapbare GE-Force frees zal te zien zijn.

De derde generatie van de Puma munt uit in een laag verbruik. Het verbruik van één van de eerste machines lag dit najaar op 26,5 liter per uur. Op het oog heeft de Puma 3 weinig veranderingen ondergaan ten opzichte van de Puma +, de rooier die sinds 2010 op de markt was. Maar onderhuids heeft de Belgische fabrikant toch behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd. Belangrijk voor de boeren, is dat machine op grotere banden staat dan zijn voorganger. Voorop monteert AVR nu 300/95R52-banden, achterop liggen 900/60R38-banden. Het gewicht van de machine nam licht toe (23, 5 ton), maar doordat het contactoppervlak is toegenomen, is de druk per vierkante cm afgenomen.

GE-Force frees

Volgens AVR wacht de markt al een tijd op capaciteitsverhoging. Daarom heeft de fabrikant de GE-Force frees opklapbaar gemaakt. De werkbreedte van de frees is zes meter. Volgens AVR zijn de stabiliteit en de Heavy Duty aandrijving kenmerkend voor de machine. Door de opklapbaarheid blijft de frees binnen de wettelijke formaten om legaal de weg op te mogen.

Gerelateerde artikelen