Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Nieuwe New Holland T6 gepresenteerd

New Holland heeft de nieuwe T6 trekkerserie in Amerika gelanceerd. Het duurt nog even voordat de nieuwe trekkers in Europa zijn, naar verwachting niet eerder dan 2016. Dat heeft alles te maken met de motoren en emissie-eisen. De voorraad oude motoren mag opgemaakt worden. In Amerika zijn ze op. In Europa nog niet.

De nieuwe T6-serie, zoals die in de Verenigde Staten werden geïntroduceerd, bestaat uit vijf modellen die voldoen aan de Tier IV Final emissie-eis die gelijk is aan Stage 4. Opvallend is het nieuwe uiterlijk dat we al van de T8-trekkers kennen en ook op de nieuwe T7, die tijdens Sima te zien zal zijn. De motorvermogens (inclusief boost) van de nieuwe trekkers lopen van 106 tot 128 kW (145 tot 175 pk). De T6.145, T6.155, T6.165, T6.175 hebben een 4,5 liter viercilinder motor. Onder de kap van de T6.180 ligt een 6,7 liter zescilinder.  De trekkers hebben een 52,2 liter brandstoftank die met een modulaire tank kan worden uitgebreid tot 58,6 liter.

De trekkers in de nieuwe serie zijn voorzien van SuperSteer. Daardoor hebben de trekkers een draaihoek van 76 graden. De T6 kan worden uitgerust met verschillende transmissies; AutoCommand (continu variabele transmissie), Electro Command met al dan niet automatisch schakelende powershift. En dan is er ook nog een kruipbak leverbaar.