Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Kenteken gaat 55 euro per voertuig kosten

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft in haar brief aan de Tweede Kamer een herberekening gemaakt van de totale kosten van het kentekenen van trekkers, motorrijtuigen met een beperkte snelheid en aanhangers. De kosten per voertuig zullen zo’n 55 euro bedragen.

Bestaande voertuigen kunnen digitaal worden ingeschreven en tenaamgesteld. Bestaande voertuigen hoeven niet gekeurd te worden, en niet voorzien te zijn van een kentekenplaat aan de voorzijde en kentekenplaatverlichting. De totale kosten per voertuig bedragen ongeveer  55 euro, dit omvat het inschrijven en op naam zetten, het kopen en monteren van de kentekenplaat en de uren benodigd voor deze handelingen.

In haar brief berekende zij de totale kosten op ongeveer 31,5 miljoen euro en betreft het een geschat aantal van 580.000 voertuigen. Er ontstond, uitgaande van 70.000 bedrijven, enige ophef. Dat zou namelijk betekenen dat het per bedrijf zo’n 450 euro gaat kosten. Het gaat echter om een rekenkundig gemiddelde. Het aantal voertuigen per bedrijf varieert en het kenteken is alleen verplicht op de openbare weg.

Gerelateerde artikelen