Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Nieuwe CLC Pro Cut van Kverneland

Kverneland heeft de CLC Pro Cut ontwikkeld voor verstoppingsvrij werken met lange gewasresten zoals maisstengels, zonnebloemen of koolzaadstoppel. De machine, bestaande uit een combinatie van een rij snijschijven en twee rijen tanden, is leverbaar in vier modellen.

De snijschijven snijden de gewasresten om de stroming door de machine te verbeteren. De schijven kunnen tot 5 cm diep werken. De werkdiepte is vanuit de cabine tijdens het werk hydraulisch verstelbaar. De twee rijen met de tanden kunnen 2 tot 30 cm diep werken. De ruimte tussen de tanden varieert, afhankelijk van de werkbreedte, van 350 mm tot 420 mm. Achter de tanden zijn egalisatiesleeptanden gemonteerd. De fabrikant zegt die dicht op de achterste tandenrij te hebben geplaatst, omdat dat de machine zo compact mogelijk maakt.

De CLC Pro Cut is beschikbaar in vier modellen met werkbreedtes lopend van 3 tot 4,5 meter. De twee kleinste modellen (3 en 3,5 m) hebben starre frames, de twee grootste (4 en 4,5 m) zijn opklapbaar. De transportbreedtes zijn bij de modellen met een star frame vanzelfsprekend 3 en 3,5 meter. De opklapbare modellen hebben een transportbreedte van 2,85 meter.