Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Animan vogelverdrijver tegen ganzen

Machines4Green uit Friesland introduceert een akoestische vogelverdrijver, de Animan. De verschrikker maakt gebruik van microfoons die automatisch ganzen detecteren. Door geluidsprikkels wordt een vlucht ganzen afgeschrikt voordat ze zijn geland.

De Animan luistert naar geluiden van ganzen om te beoordelen of het afschrikken gewerkt heeft. Zo niet, dan blijft de vogelverdrijver verschillende geluiden verspreiden totdat de ganzen verdwijnen. De Animan combineert geluiden van natuurlijke vijanden met die van onder meer de vogelsoort in nood en geweerschoten.

Het apparaat kan op afstand via het mobiele netwerk worden geprogrammeerd en uitgelezen, zodat de gebruiker thuis op de computer kan zien of de verdrijver effectief is geweest. De Animan beschikt over een ingebouwd zonnepaneel, dat het apparaat van voldoende stroom voorziet. Naast ganzen kan de Animan ook ingesteld worden op meeuwen, spreeuwen en roeken.  De vogelverdrijver kan in een gebeid van ongeveer twintig hectare effectief vogels verjagen. De investering bedraagt 5.790 euro.

Gerelateerde artikelen