Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Drones vanaf mei boven akkers

Het gebruik van drones in de agrarische sector lijkt van de grond te komen in Nederland. Dat meldt Dronewatch.nl. Vanaf dit voorjaar gaan drie bedrijven diensten verlenen aan akkerbouwers die hun gewassen willen laten monitoren met drones.

De eerste eBee drones moet in mei al gaan vliegen. Om dat te bewerkstelligen, werken drie bedrijven momenteel aan handboeken, trainingen en het verkrijgen van de juiste ontheffingen die nodig zijn voor het professionele gebruik van drones. De drie bedrijven hebben zich verenigd in een collectief, dat in mei met acht piloten en drie drones overal in Nederland actief zal zijn.

Volgens een woordvoerder van het collectief is er veel interesse in het gebruik van drones voor het uitvoeren van metingen, detectie van problemen en inspecties. Dankzij een zogenaamde multispectraalcamera die onderdeel uitmaakt van de eBee kunnen gewassen en percelen op verschillende manieren geanalyseerd worden. Zo kan niet alleen de bodem beoordeeld worden, maar is de drone ook in staat om bijvoorbeeld waterschade in kaart te brengen. (Dronewatch.nl)