Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Safehitch koppelt werktuigen veiliger

Het manoeuvreren van de trekstangen naar de koppelpunten van een werktuig is altijd een lastig karwei. De trekstangen staan altijd net naast het koppelpunt. Het opvallend eenvoudige Safehitch, een Ierse vinding, moet daar verandering in brengen.

Het manoeuvreren van de trekstangen naar de koppelpunten van een werktuig is altijd een lastige klus. De zwaaiende trekstangen staan altijd net naast het koppelpunt. Het opvallend eenvoudige Safehitch, een Ierse vinding, moet daar verandering in brengen.

Safehitch bestaat uit niet meer dan een verzinkte stang die je met een paar hulpstukken tussen de trekstangen van de driepuntshef bevestigd. Als een soort afstandhouder, dus. Hij voorkomt dat de armen heen en weer zwaaien tijdens het naar de machine rijden.

Afstand aanpassen

Doordat je de lengte van de stang kunt variëren is de stand van de trekstangen aan te passen aan die van de koppelpunten van de aan te koppelen machine. De nummers op de stang zorgen ervoor dat je de Safehitch snel kunt aanpassen aan de koppelpunten van verschillende machines. Plaats je het getal ook op de machine, dan weet je altijd welke lengte de Safehitch-stang moet hebben.

Veilig

Safehitch zorgt er dus voor dat je niet meer uit de trekker hoeft te stappen om de trekarmen in de juiste stand te zetten. Dat moet tijdswinst opleveren en het is veiliger. Je hebt als bestuurder immers geen hulp nodig van een tweede persoon die tussen de trekker en het werktuig in staat.

90 euro

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Je moet nog altijd de trekker uit om een aftakas, hydrauliekslangen en de topstang aan te koppelen. Safehitch kost 90 euro, tenminste als je het apparaat in Ierland besteld.

20150331_safehitch_120150331_safehitch_2

 

Gerelateerde artikelen