Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

Achtrijer poot eerste hectares

Bram Wijnen van Wijnen Machinebouw heeft de eerste hectares gepoot met zijn zelfrijdende achtrijige pootmachine. Ondanks wat kleine aanloopproblemen, gaat het poten uitstekend.

Bram Wijnen van Wijnen Machinebouw heeft de eerste hectares gepoot met zijn zelfrijdende achtrijige pootmachine. Ondanks wat kleine aanloopproblemen, gaat het poten uitstekend. 

Basis voor de zelfrijder is een vierwielige Lite-Trac-werktuigendrager met een vermogen van 194 kW (260 pk). De machine heeft de cabine voorop, een voorraadbunker van 7 ton tussen de assen en een achtrijige pootmachine in de driepuntshef. Leeg weegt de machine 11,5 ton. 

Het opklapbare frame van de pootmachine heeft Wijnen zelf ontworpen, de pootelementen zijn van de Belgische fabrikant AVR. Idee is echter dat Wijnen op termijn de machine ook kan leveren met pootelementen van andere fabrikanten. 

In het volgende juninummer van LandbouwMechanisatie dat op 29 mei verschijnt, kunt u een uitgebreide impressie lezen van deze zelfrijdende pootmachine. 

Bekijk de video van de achtrijer >