Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

VIDEO: Fendt 313 Vario Profi

De 2015-versie van de Fendt 300 Vario heeft een nieuwe motor, een nieuwe cabine­ en zit boordevol techniek. Een kleine­ trekker met grote ambities.

Hoewel de Fendt 313 Vario Profi een relatief kleine trekker is, lijkt hij in alles op zijn grote broers. Natuurlijk is er de Vario-transmissie, maar ook een nieuw uiterlijk, een nieuwe cabine, een multifunctionele bedieningshendel en een grotere hydrauliekpomp dan op zijn voorganger.

De 313 Profi is het grootste model uit de vernieuwde 300 Vario-serie die vorig jaar juli werd geïntroduceerd. Toen sneeuwde het introductienieuws wat onder omdat tegelijkertijd het vlaggenschip van de Duitse fabrikant uit Marktoberdorf werd geïntroduceerd: de 1050 Vario. Toch is de 300 Vario-serie belangrijk voor de trekkerbouwer. Fendt zal beduidend meer trekkers uit de 300 Vario-serie verkopen dan van de 500 pk sterke 1050. Dat blijkt nu al. Want hoewel de trekker alleen voor een beurs en paar dealershows in Nederland was, zijn er door importeurs Mechan Groep en Abemec al zo’n 35 verkocht. En dat terwijl de serie­productie pas start in juli, waarna de eerste trekkers in september worden uitgeleverd.

Gerelateerde artikelen