Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Vier cilinder motor voor nieuwe MF Activa 7340 maaidorser

Waarom zou je een zes cilinder motor monteren als een viercilinder het werk zuiniger kan doen? Dat moeten de constructeurs van Massey Ferguson hebben gedacht toen ze de opvolger van de Activa 7240 maaidorser ontwierpen. De budget Activa 7340 is dan ook voorzien van een 4,9 liter 176 pk sterke vier cilinder AgcoPower (voorheen Sisu) motor.

Waarom zou je een zes cilinder motor monteren als een viercilinder het werk zuiniger kan doen? Dat moeten de constructeurs van Massey Ferguson hebben gedacht toen ze de opvolger van de Activa 7240 maaidorser ontwierpen. De budget Activa 7340 is dan ook voorzien van een 4,9 liter 131 kW (176 pk) sterke vier cilinder AgcoPower (voorheen Sisu) motor.

Deze motor is ook te vinden in de MF 6600-trekkers. Hij is dus voorzien van SCR. Je moet dus AdBlue tanken om de milieu-eisen te halen. In de cabine is een kleurenscherm te vinden waarop je informatie over de motor en de maaidorser zelf kunt lezen. Je bedient de machine met een multifunctionele hendel. Een luxe geveerde stoel en electrische spiegels zijn standaard.

Dorskorf

De machine heeft vijf schudders en de dorskorf bestaat uit secties. Door het voorste deel via de steenopvang te vervangen kun je bijvoorbeeld ook mais dorsen, zonder de elevator te verwijderen. De dorskorf heeft aan de voorkant smallere spijlen dan achteraan. Dat zou de dorskwaliteit moeten verbeteren. Daarnaast is de voor en achterkant van de korf onafhankelijk van elkaar in te stellen.

Activa 7344

Tegelijkertijd vervangt MF de Activa 7244 maaidorser door de 7344. Eveneens een vijfschudder machine. Belangrijkste optie voor deze maaidorser is een nieuw 5,5 meter breed PowerFlow maaibord, waarmee je bijvoorbeeld koolzaad kunt dorsen. Het zou de capaciteit in dat gewas met zo’n 73 procent vergroten, terwijl die capaciteitsverhoging in tarwe nog steeds 15 procent is. Overigens is de Activa 7344 wel voorzien van een zes cilinder motor. Hij levert 163 kW (218 pk) en heeft een inhoud van 7,4 liter.

Gerelateerde artikelen