Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Zonna gaat Horsch-machines verkopen

Importeur Zonna in Beilen gaat machines van de Duitse fabrikant Horsch in Nederland verkopen. Behalve in Beilen heeft Zonna sinds kort ook een vestiging in Boekel. Dat meldt regiomanager Ralf Boeck van Horsch en wordt bevestigd door een zegsman van Zonna.

Horsch is vooral bekend van de brede grondbewerkings- en zaaimachines voor de Oost-Europese markt. De afgelopen jaren bouwt de fabrikant ook spuitmachines. Volgende week op Agritechnica toont Horsch de Leeb LT, een nieuwe getrokken spuitmachine met een tank van 4.000 of 5.000 liter en een spuitboom van 42 meter. Met deze specificaties lijkt de machine geknipt voor de Nederlandse markt.

Daarnaast lijkt de fabrikant zich de laatste jaren ook meer en meer toe te leggen op de wat kleinere grondbewerkingsmachines.

Eindgebruiker

Zonna is premium-dealer van Grimme-aardappelpoot, -rooi- en -inschuurmachines en importeert verder onder meer opraap- en voermengwagens van Stautmann en persen en wikkelmachines van McHale. Zonna zal de Horsch-machines naar verwachting rechtstreeks aan de eindgebruiker leveren en niet op zoek gaan dealers.

Gerelateerde artikelen