Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Drainr en Scrapr voeren water snel af

Van Hees Machinery (VHM) in Ens ontwikkelde twee machines om percelen beter af te wateren. De Scrapr legt de kopakker vlak en trekt een geul parallel aan de sloot. De Drainr legt tijdelijke drainagebuizen aan naar de sloot.

Van Hees Machinery (VHM) in Ens ontwikkelde twee machines om percelen beter af te wateren. De Scrapr legt de kopakker vlak en trekt een geul parallel aan de sloot. De Drainr legt tijdelijke drainagebuizen aan naar de sloot. Na overvloedige regenval moet je greppels graven om te voorkomen dat de gewassen onder water komen te staan. Maar dan kun je niet meer over de kopakker rijden omdat er steeds een sleuf in ligt.

Scrapr en Drainr

Daarom ontwikkelde Van Hees Machinery, bekend van ondermeer de kistenvuller BoxFilr, de gedragen Scrapr. Die trekt de kopakker vlak terwijl een opklapbare kantschijf een geul graaft parallel aan de sloot. Vervolgens trek je met de Drainr, een woelpoot met twee dieptewielen en een klem een drainagebuis door de grond van de sloot naar de geul. Onder andere door de twee brede dieptewielen, blijft de kopakker intact. Voor de oogst kun je de tijdelijke drainagebuizen er weer uit trekken.
De Scrapr van Van Hees Machinery

En de Drainr, waarmee je een drainbuis in de kopakker trekt.