Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Güttler presenteert nieuwe cultivator en wals

Tijdens Agritechica toont landbouwmachinefabrikant Güttler twee nieuwe werktuigen. De fabrikant komt met een verbeterde SuperMaxx cultivator en een nieuwe getrokken wals.

Tijdens Agritechnica toont landbouwmachinefabrikant Güttler twee nieuwe werktuigen. De fabrikant komt met een verbeterde SuperMaxx cultivator en een nieuwe getrokken wals.

De eerdere SuperMaxx was al geschikt voor zaaibedbereiding, inwerken van stro en mest, onkruidbestrijding en voor ondiepe stoppelbewerking. De nieuwe variant heeft een opgebouwde pneumatisch zaaimachine met een bakinhoud van 410 liter voor het inzaaien van groenbemester.

Een luchtstroom verdeelt het zaad snelheidsonafhankelijk over acht verdeelplaatjes. De wiedegtanden werken het zaaigoed in, waarna de wals de grond aandrukt. De Rollfix, een kunststof wals, oefent druk uit op de bodem. De benodigde hefkracht neemt hierdoor af.

Getrokken wals

De Duitse landbouwmachinefabrikant komt ook met een zes meter brede getrokken wals, de Güttler OffSet 640. De walssegmenten zijn zo geplaatst dat de walsringen elkaar overlappen. Aan de voorzijde van de wals zijn verschillende werktuigen te monteren. Egaliseren, verkruimelen en verstevigen van geploegd land worden hierdoor mogelijk. De werkdiepte van deze bewerkingen is traploos instelbaar met behulp van twee hydraulische cilinders.

2015 10 01_G_8232

Gerelateerde artikelen