Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

VIDEO: LandbouwMechanisatie blikt terug op 2015

De redactie van LandbouwMechanisatie blikt terug op 2015. Wat was bijzonder? En welke trekkers staan er volgens de redacteuren in de Top 5? De Fendt 1050 komt aan bod, de achtrijer van Wijnen Machinebouw wordt besproken en de redacteuren behandelen het T-rijbewijs dat dit jaar is ingevoerd.

Ruim een jaar geleden werd de Fendt 1050 gepresenteerd. Dit jaar was de krachtige 1000-serie wieltrekker van 380 tot 500 pk onder meer te zien op Agritechnica. LandbouwMechanisatie mocht er in rijden. Zal de trekker hoog eindigen in de Trekker Top 5 van dit jaar?

Achtrijer

En dan de achtrijer van Wijnen Machinebouw. De machine van bedenker Bram Wijnen heeft afgelopen jaar de eerste hectares gepoot. En ondanks wat kleine aanloopproblemen is dat poten uitstekend gegaan.

Op 15 april 2014 stemt de Tweede Kamer in met het wetsvoorstel voor invoering van het T-rijbewijs. Vanaf 1 januari 2015 zullen alle bestuurders van landbouwtrekkers, maar ook alle zelfrijdende werktuigen een rijbewijs moeten hebben. De minimumleeftijd voor het T-rijbewijs blijft 16 jaar. Inmiddels zijn er al heel wat examens afgelegd.

En hoe was het jaar in de wereld van LandbouwMechanisatie verder? Redacteuren Gertjan Zevenbergen, Albert van der Horst, Wilbert Beerling en Henk Beunk bespreken het.

Gerelateerde artikelen