Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

‘Herstel in Europese machineverkoop’

De machineverkoop zal voor Europa in 2016 een beetje positiever zijn dan in het afgelopen jaar. Dat vertelt Carlo Lambro, directeur van New Holland, in vakblad LandbouwMechanisatie. “In Italië en Spanje zien we bijvoorbeeld al herstel.”

“De handel ging dit jaar naar beneden. Bij iedereen, ook bij New Holland. In Noord-Amerika en Latijns-Amerika verkochten we met zijn allen 30 procent minder maaidorsers”, vertelt Lambro. “De trekkerverkoop daalde met 35 procent. En volgend jaar wordt het niet beter. Voor Europa zijn we een beetje positiever – in Italië en Spanje zien we bijvoorbeeld al herstel. Het aantal verkochte trekkers daalde in totaal met 5 procent. Bij de maaidorsers is de daling 7 procent. Na de oogst van 2016 zal het herstel in heel Europa intreden.”

Grote trekkers

Volgens Lambro zal de groei vooral van de grote trekkers moeten komen. Volgens de directeur is dat ook de reden waarom New Holland de T7HD heeft geïntroduceerd. “Daarmee dichten we een gat en kunnen we in dit vermogenssegment de concur­rentie aan met John Deere, Fendt, Claas en Deutz.” Met de introductie van de T7HD wordt de lancering van de T5 AutoCommand een jaar vooruit geschoven. “De trekker krijgt een eenvoudige versie van de in Antwerpen gebouwde AutoCommand-transmissie uit de T6. Maar de vraag is momenteel te klein. Ik verwacht hem in 2018 te introduceren. Ongeveer. Voor degenen die nu zo’n trekker zoeken is er de T6.”