Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

VIDEO: Peecon Gull Wing

Veel akkerbouwers monteren in het voorjaar dubbellucht om de kwetsbare bodemstructuur te ontzien. Meer rubber aan de grond en een lagere bandenspanning betekenen minder druk per vierkante centimeter en dus minder schade aan de grond.

Veel akkerbouwers monteren in het voorjaar dubbellucht om de kwetsbare bodemstructuur bij het land klaarmaken te ontzien. Meer rubber aan de grond en een lagere bandenspanning betekenen immers minder druk per vierkante centimeter en dus minder schade aan de grond.

Over de weg is een trekker met dubbele montage al snel behoorlijk breed. In Nederland, waar de regels vaag zijn en de handhaving soepel, maken akkerbouwers en loonwerkers zich nog niet al te veel zorgen. Maar Duitsland en België zijn veel strenger. En dat betekent dat de dubbele montage op de weg al snel gedemonteerd moet worden. En dat vreet tijd. Bovendien mis je – eenmaal aangekomen op het volgende perceel – de dubbele montage.

Het Peecon Gull Wing-systeem is voor beide problemen een oplossing: je kunt het dubbellucht snel (de)monteren en je neemt de dubbele wielen eenvoudig mee naar het volgende perceel­.

Gerelateerde artikelen