Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Verzorging

Eerste Aerostar Rotation in bloembollenland

De eerste Aerostar Rotation is eind vorige maand in gebruik genomen. De nieuwe machine is volgens importeur Reesink Technische Handel het alternatief voor de traditionele wiedeg met vaste tanden.

De eerste Aerostar Rotation is eind vorige maand in gebruik genomen. De nieuwe machine is volgens importeur Reesink Technische Handel het alternatief voor de traditionele wiedeg met vaste tanden. Einböck is een leverancier van mechanische onkruidbestrijdingsmachines. De Aerostar-Rotation is een nieuwe ontwikkeling en afgelopen najaar op de Agritechnica 2015 geïntroduceerd. Uniek zijn, zo meldt Reesink, de roterende tanden. De machine heeft volgens de importeur minder kans op vollopen door gewasresten omdat de roterende tanden er overeen rollen. Door de roterende tanden komt het losgewerkte onkruid meer in beweging waardoor het zand er vanaf geschud wordt.

Niet te diep

De eerste gebruiker van de Aerostar-Rotation was op zoek naar een machine om oppervlakkig onkruid te bestrijden op bloembollenland. Volgens Reesink is het belangrijk dat de machine niet te diep werkt omdat anders de opkomende bollen worden beschadigd. De machine met een breedte van zes meter kan door een kleine trekker met een vermogen van 100 pk gedragen worden.