Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie gaat wederom op Zomertour

LandbouwMechanisatie gaat van maandag 9 tot en met vrijdag 13 mei op zomertour! Redacteuren Chris Vlaanderen en Jasper Lentz rijden met een Claas Xerion 4000 een route met een lengte van ongeveer 550 kilometer. Ze rijden langs akkerbouwers, landbouwmechanisatiebedrijven en importeurs.

Een trekker, een camera, een daktent, wat pennen en een stuk papier. Dat is grofweg de uitrusting. De route begint in Hengelo (Gld) en gaat via Hardenberg, Dalen, Stadskanaal richting Oude Pekela. Vanaf daar wordt koers gezet richting Friesland, Marrum om precies te zijn. Eenmaal in Marrum wordt de route vervolgd richting de Noordoostpolder. Een bezoek aan Hattemerbroek is de laatste stop voordat na vijf dagen toeren de Xerion wordt afgeleverd bij Kamps de Wild in Zevenaar.

Een verslag van de Zomertour is net als vorig jaar te lezen in het zomernummer van vakblad LandbouwMechanisatie (verschijningdatum 1-7-2016). In aanloop naar de verschijning van het zomernummer worden de videoverslagen gepubliceerd op de website. Tijdens de tour zijn Chris en Jasper te volgen via Facebook en Twitter. Dus heb je een plek waar de trekker prima een nachtje kan staan, wil je graag je akkerbouwbedrijf laten zien, heb je een bijzondere machine in de schuur staan of zet je de lekkerste koffie van heel Nederland? Laat het weten!

Gerelateerde artikelen