Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Amazone naloopwals voor zware en vochtige bodem

Landbouwmachinefabrikant Amazone breidt het assortiment naloopwalsen uit met een nieuwe schijvenwals. De wals past op alle passieve grondbewerkingsmachines en is vooral geschikt voor zware en vochtige bodemomstandigheden.

Landbouwmachinefabrikant Amazone breidt het assortiment naloopwalsen uit met een nieuwe schijvenwals. De wals past op alle passieve grondbewerkingsmachines en is vooral geschikt voor zware en vochtige bodemomstandigheden.

De wals bestaat uit gesloten plaatstalen schotelelementen met gekartelde buitenzijden. De elementen hebben een doorsnede van 660 mm. De schijven zitten op een afstand van 12,5 cm van elkaar op een as gemonteerd. Afstrijkers voorkomen dat de wals volloopt met grond. Deze afstrijkers zijn individueel instelbaar.

Ruw bodemoppervlak

De wals drukt met ongeveer 220 kg per meter werkbreedte op de grond. Het gewicht en de smalle spits toelopende randen van de elementen zorgen op zware grond voor een goede verdichting en verkruimeling, aldus de fabrikant. De wals snijdt grondkluiten door en drukt stenen de bodem in. Dit voorkomt dichtslibben van de bodem.