Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Grimme presenteert nieuwe Varitron

Machinebouwer Grimme presenteert de nieuwe 2-rijige Varitron 270 zelfrijdende aardappelrooier. De bunker heeft een inhoud van zeven ton en kan gelost worden in 45 seconden.

De nieuwe Varitron heeft een zescilinder 7,7 liter Mercedes-Benz motor met een vermogen van 354 pk. De motor voldoet aan de Tier 4 emissie-eis. Tijdens wegtransport draait de motor 1.300 toeren per minuut, tijdens het rooien is dat 1.500.

Uitschuifbare achteras

Grimme heeft de zelfrijder voorzien van een nieuwe achteras met uitschuiffunctie. Normaal gesproken is de machine precies 3,50 meter breed. Door de nieuwe as kan dat opgeschroefd worden tot een breedte van 5,50 meter. Volgens de fabrikant is de binnenste draaicirkel 5,30 meter.

VARITRON 270 Platinum_resize

De lostijd bedraagt als gezegd 45 seconden. De drievoudige neerklapbare losband zorgt voor lage valhoogtes. De maximale loshoogte is 4,2 meter, de laagste loshoogte is ongeveer 1,4 meter. Om alles goed te kunnen zien, heeft Grimme de nieuwe Varitron uitgerust met acht camera’s waarvan het beeld in de cabine op twee monitoren te zien is. Door het zogeheten VisualProtect systeem wordt automatisch naar de camera geschakeld die een mogelijk kritisch moment waarneemt.

Spannen met eigen hydrauliek

Het spannen van het rupsloopwerk kan met de machinehydrauliek van de Varitron zelf. Voorheen was daarvoor een andere machine nodig. Nu kan een kogelkraan worden omgezet om de rups te spannen.

Voor het verkoopseizoen 2017 is de tweerijige VARITRON Platinum ook als wielmachine en als wagenrooier met een 2-tons tussenbunker verkrijgbaar.

ErgoDrive_resize

Gerelateerde artikelen