Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

ATH 2016: Genomineerden voor Bronzen Sikkel

Op AgroTechniek Holland 2016 wordt zoals op elke editie de Bronzen Sikkel uitgereikt. Een vakjury bekeek de tachtig inzendingen en beoordeelde hoe vernieuwend en onderscheidend ze zijn voor de toekomst van de agrarische sector. De twaalf genomineerden zijn bekend.

 • Agrifac – FastFoldPlus
  Snel en makkelijk in- en uitvouwen van de spuitboom. Een tijdbesparende en efficiënte oplossing voor kleine Nederlandse percelen die aansluit bij de strengere milieuwetgeving.
 • Bird Control Group – Agrilaser Autonomic
  Dit volautomatische vogelverjaagsysteem is een praktische en diervriendelijke oplossing voor het serieuze probleem van ganzen.
 • Duport BV – Nutrishot Precisiebemester
  Precisiebemester voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in open teelten, in de rij direct bij het gewas waarbij middels sensortechnologie de dosis per gewas bepaald kan worden.
 • Heftruckcentrum Post – Vegniek Vooroverkantelaar
  Door dit unieke kantelmechanisme waarbij zijarm ontbreekt kunnen kisten niet alleen voorover gekanteld worden maar ook strak, stabiel en netjes worden vervoerd en gestapeld en eenvoudig weer uit de rij worden gepakt.
 • Jules Energy – Slim online energie platform
  Met dit online platform is de boer baas over eigen stroom en kan hij geautomatiseerd optimaal geld verdienen op basis van fluctuaties in prijs en in vraag en aanbod van stroom.
 • Kamps de Wild BV – Shredlage
  Deze vernieuwde techniek voor het hakselen van snijmais zorgt voor een betere benutting van de structuur en de voederwaarde van de mais.
 • Maschinenfabrik Bernard Krone GMBH 7 Co – Quick Change
  Een fraaie ergonomische oplossing voor het snel wisselen van messen bij schijvenmaaiers met behulp van luchtdruk.
 • New Holland – IntelliCruiseTM
  Systeem voor optimaal functioneren van de pers door het aanpassen van de snelheid van de trekker, zorgt voor uniforme balenkwaliteit met een maximale capaciteit waarbij het werktuig de trekker aanstuurt op basis van de kwaliteit van het zwad.
 • Schuitemaker Machines BV- Innovado
  Deze nieuwe Innovado is een praktijkrijp totaalsysteem dat autonoom van kuil tot voerhek opereert, vernieuwend qua mengmethode, mengkuip en hogere veiligheid voor mens en dier.
 • Veenhuis Machines BV – Nutriflow
  Precisiebemesting voor vloeibare organische mest, waarmee mest optimaal wordt benut door de mogelijkheid fosfaat en stikstof tegelijk optimaal toe te dienen, zodat perfecte egale basisbemesting wordt toegediend.
 • Wingsprayer BV – Verticale Wing
  Innovatief driftbeperkend systeem voor alle spuitactiviteiten in de fruitteelt in zowel kassen als buiten in het open veld.
 • Zuidberg Frontline Systems – CVT front PTO
  Deze handige universele brandstofbesparende oplossing zorgt voor hogere en constantere werknauwkeurigheid en brandstofbesparing, doordat werktuigen met een vooraf ingesteld toerental zijn aan te drijven onafhankelijk van motortoerental.