Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Case IH en New Holland tonen autonome trekkers tijdens Farm Progress show

Trekkerbouwers Case IH en New Holland laten tijdens de Amerikaanse Farm Progress Show in Boone, Iowa, een robottrekker zien. De trekker van New Holland is uitgerust met een cabine, die van Case IH niet.

CNH Industrial, het moederconcern van Case IH en New Holland, werkt samen met Autonomous Solutions Inocorporated uit de Amerikaanse staat Utah. “Op veel plaatsen in de wereld is het vinden van bekwame arbeidskrachten tijdens het piekseizoen een constante uitdaging”, zegt Case IH Brand President Andreas Klauser. “Dit autonome concept laat zien hoe onze klanten en hun medewerkers op afstand rechtstreeks hun machines kunnen bewaken en bedienen.”

Op de weg

De trekker van Case IH is gebaseerd op een bestaande Case IH Magnum, maar heeft geen cabine. New Holland baseert de trekker op hetzelfde platform als Case IH. De Magnum verschilt immers niet veel van de New Holland T8. Op de T8 NHDrive, zoals de autonome variant van New Holland heet, is echter nog steeds een cabine te vinden. Dat maakt het mogelijk dat de trekker ook op de weg is te gebruiken. Dan wordt hij bestuurd door een mens. Volgens New Holland zou je de trekker dan ook nog voor erg moeilijke taken kunnen gebruiken, die een robot niet kan vervullen.

Radar, lidar en video

Beide trekkers zijn voor dat ze aan het werk beginnen volledig te programmeren. Tijdens het werk houdt de operator op afstand toezicht via zijn computer of een tablet. De trekkers zijn uitgerust met radar, lidar en videocamera’s. Zo moeten ze obstakels detecteren. De trekkers stopt als er een obstakel is, of als het GPS-signaal of de positiegegevens verloren gaan en natuurlijk ook als de stopknop handmatig wordt ingedrukt. Daar komt bij dat de trekkers ook gebruik maken van ‘big data’. Blijkt bijvoorbeeld dat het weer te slecht wordt, dan stoppen ze met werken tot het weer beter is, zo geeft CNH aan. Of de trekker ontwijkt natte plekken aan de hand van sensordata.

Niet te koop

Vooralsnog zijn de trekkers niet te koop. Ze moeten vooral reacties van klanten opleveren zodat de trekkerbouwers de machines verder kunnen ontwikkelen.
De autonome New Holland T8 NH Drive….

Gerelateerde artikelen