Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

ATH 2016: Kverneland zaaimachine met elektrische doseerunit

De Deense machinefabrikant Kverneland introduceert de nieuwe e-drill zaaimachine. De machine wordt elektrisch of via isobus aangestuurd.

De Deense machinefabrikant Kverneland introduceert de nieuwe e-drill zaaimachine. De machine wordt elektrisch of via isobus aangestuurd. De Eldos-doseerunit zit links onder de zaadtank. Hierdoor kun je er van de zijkant goed bijkomen. De doseerunit wordt volledig elektrisch aangedreven. De zaaimachine wordt geleverd met vier rotors voor verschillende zaden. De machine herkent welke rotor in de unit zit. Als deze niet bij het geladen zaadsoort hoort, dan geeft de terminal een signaal af. Het wisselen van de rotor neemt enkele minuten in beslag. Kverneland 1 Voor de kalibratie sluit je met een klep de slang af. Via een knop op de unit start je het kalibratieproces. Het zaad valt vervolgens via een andere weg in een rvs bak. De fabrikant monteert deze bak standaard op het werktuig.
De rotors zijn gemakkelijk te verwisselen.

Via de gele knop start je het kalibratieproces.

Zaadtank

De zaaimachine heeft een tankinhoud van 2.000 liter. De klep van de tank is voorzien van een gasveer met spiraalveer. Mocht je de klep bij het laden raken, dan veert de klep door. Met opzetschotten is deze inhoud te vergroten. De vorm van de tank heeft een v-vorm zodat je vanuit de cabine de zaaikouters in de gaten kan houden. Zo is ook de kouterdrukinstelling af te lezen. Via een optionele hydraulische instelling is de druk te wijzigen. Bij de elektrische variant detecteert een sensor achterop het werktuig de rijsnelheid. Aan de hand van de rijsnelheid bepaalt de machine zelf de draaisnelheid van de doseerunit. Op de isobus machine bepaalt de gps de rijsnelheid.
De sensor bepaalt de rijsnelheid.

Zaai-elementen

De zaaidiepte stel je in met vulplaatjes op twee cilinders. Dankzij een parallellogram is de zaaidiepte onafhankelijk van de kopeg bij te stellen.
Dankzij het parallellogram pas je de zaaidiepte onafhankelijk aan.

Met de vulplaatjes stel je de zaaidiepte in.

Gerelateerde artikelen