Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Verzorging

Vernieuwde Strohmax van Duitse makelij

De Duitse firma M & R Maschinen (BioMaRo) heeft een vernieuwde machine ontwikkeld om stoppels en oppervlakte residu na de maisoogst te ruimen. De eerste versie van de Strohmax is gezien door bezoekers van de Agritechnica vorig jaar. De tweede generatie is getoond op de beeldschermen op de EuroTier. Dat meldt Profi.

De Duitse firma M & R Maschinen (BioMaRo) heeft een vernieuwde machine ontwikkeld om stoppels en oppervlakteresidu na de maisoogst te ruimen. De eerste versie van de Strohmax is gezien door bezoekers van de Agritechnica vorig jaar. De tweede generatie is getoond op de beeldschermen op de EuroTier. Dat meldt Profi.

De machine is gemaakt als voorzetstuk aan een hakselaar. Het gewicht van het vernieuwde voorzetstuk bedraagt 3,5 ton bij een werkbreedte van 5 meter. Dit komt overeen met 6 mais rijen. De Strohmax bevat een klepelas die het materiaal omhoog brengt op een transportgoot. Boven de transportgoot draait een vijzel die zorgt voor de doorvoer naar de hakselaar.

Biogasinstallaties

Met snelheden van 3-6 km/h denkt de fabrikant dat 90-95 procent van de resterende mais stoppels en oppervlakte residu gebruikt kan worden in biogasinstallaties. De machine heeft een capaciteit van circa 2 ha/uur. De Strohmax is ook geschikt voor andere gewassen zoals granen. De prijs van de machine is ongeveer 50.000 euro.