Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

John Deere ontwikkelt elektrische trekker

Trekkerfabrikant John Deere heeft een trekker ontwikkeld zonder dieselmotor. In plaats daarvan heeft de trekker een groot accupakket en twee elektromotoren . De vondst is door de Franse vakbeurs Sima onderscheiden met een eervolle vermelding.

Trekkerfabrikant John Deere heeft een trekker ontwikkeld zonder dieselmotor. In plaats daarvan heeft de trekker een groot accupakket en twee elektromotoren. De vondst is door de Franse vakbeurs Sima onderscheiden met een eervolle vermelding.

Sesam, zoals John Deere de elektrische trekker heeft genoemd, levert een capaciteit van 130 kWh bij een spanning van 670 volt. Als je volle vermogen benut, kun je met de acculading een uur vooruit. Gebruik je slechts het halve vermogen dan moeten de litiumionaccu’s na twee uur weer aan het stroom.

Twee elektromotoren

Het accupakket heeft een plek gekregen onder de motorkap. Vervolgens zijn er twee elektromotoren die beide maximaal 150 kW kunnen leveren. Eén is gekoppeld aan de traditionele versnellingsbak voor de rijaandrijving, de andere motor drijft de aftakas en de hydrauliekpomp aan.