Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

Amazone presenteert zaaicombinatie Cataya

Machinefabrikant Amazone presenteert een nieuwe mechanische zaaicombinatie: de Cataya. De machine bestaat uit een opbouw-zaaimachine (Cataya 3000) die gecombineerd kan worden met de nieuwe rotorkopeg KE 3001 of de nieuwe rotorcultivator KG. 3001.

De zaadtank op de Cataya heeft een basisinhoud van 830 liter. Met een opzetstuk kan dat worden uitgebreid tot 1.270 liter. De vulopening is 2,6 bij 0,75 meter. De Cataya is uitgerust met onder meer het doseersysteem Precis, een elektrische doseeraandrijving en isobus bediening.

Elektrische rijpadenschakeling

Met behulp van de elektrische rijpadenschakeling kunnen in de basisuitvoering 2 x 3, of optioneel 2 x 5, rijen rijpaden worden geschakeld. Door het halfzijdig uitschakelen van de zaai-as en de tussenas zijn asymmetrische rijpadenritmen mogelijk.

Dubbele zaaischijven

De nieuwe TwinTeC-dubbele zaaischijven van de Cataya is er met rijenaf-standen van 12,5 of 15,0 cm. Een kouterdruk van maximaal 60 kg zorgt volgens Amazone voor een rustige loop van de zaaischijven en daardoor voor een constante zaaidiepte.

Gerelateerde artikelen