Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Wielwisselaars voor landbouwwielen

Het wisselen van wielen van trekkers is een zware en elk jaar terugkerende klus voor loonwerkers en akkerbouwers. De apparaten die het wisselen van wielen eenvoudiger en veiliger maken, zijn grofweg op te delen in twee types. LandbouwMechanisatie zette er een aantal op een rij.

Ook in het vakblad: Krikken in de testJe hebt verrijdbare varianten die het wiel heffen en wielwisselaars die het wiel optillen met de heftruck. De draagvermogens van de wielwisselaars variëren van 900 kg voor de Yellow Green Wheel Changer tot 2.200 kg voor de Claas Tyre lift 2.2.

Hydraulische cilinder

De Craftsman-modellen hebben een dubbel­werkende hydraulische cilinder die wordt aangestuurd door een handbediende tweetraps pomp-unit. De mechanische uitvoeringen van Bandenlift, Claas en AC werken met een hendel die door middel van een ketting een trapeziumdraad verdraaid.

[meerinvakbladpromo tekst=” In totaal heeft LandbouwMechanisatie  12 wielwisselaars in een overzicht gezet. Meer over de uitvoeringen, bediening, maximale draagvermogen en de prijs is te lezen in het vakblad.”]