Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

Chinese drone voor landbouw

De Chinese fabrikant Yuneec heeft met de Hexakopter H520 een nieuwe landbouwdrone geïntroduceerd. Yuneec International Electric Aviation is een bedrijf dat van oorsprong actief was in de wereld van modelvliegtuigen, zo meldt drones.nl.

Volgens de website laat Yuneec met de presentatie van het nieuwe model zien dat haar drones ook geschikt zijn voor de inzet van commerciële toepassingen. De nieuwe H520 heeft extra lange vliegtijden en is uitgerust met een verbeterde flight-controller.

Camera’s

Voor de landbouw zijn drie camera’s optioneel. Eén van de camera’s is er eentje die warmte opspoort. Volgens Profi kan dat van pas komen net voor het hakselen, zodat wilde dieren niet gegrepen kunnen worden door de machine. Een nieuwe camera, de GCO-CI, levert beelden met een hoge resolutie. Volgens Yunceen is die camera geschikt voor inspectie van landbouwgrond voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van een taakkaart voor de bemesting. Een goedkoper alternatief is de CGO 3+. Die camera maakt 30 beelden per seconde in 4K.

Gerelateerde artikelen