Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Gewasmonitoring met FieldMate

AppsforAgri uit Tilburg introduceert de FieldMate. Dit is een weerstation die op het perceel tussen het gewas wordt geplaatst en de metingen doorstuurt naar een app op de telefoon. Op basis van de metingen maakt de app een teeltadvies.

De sensoren monitoren het gewas en de bodem. In de bodem wordt op 5 en 20 centimeter diepte de bodemtemperatuur gemeten, terwijl tussen en boven het gewas de temperatuur en luchtvochtigheid worden gemeten. De FieldMate communiceert via het Sigfox LoRaWan netwerk en geeft elke 30 minuten zijn metingen door aan de app. In combinatie met een aanvullende gewasbeschermingsmodule kan voor 35 gewassen de ziektedruk, bladnat en dauwpunt worden berekend.

Kosten

De kosten van één weerstation is 69 euro. AppsforAgri adviseert voor elk perceel of elk gewas een weerstation aan te schaffen. Om gebruik te kunnen maken van de app en het netwerk moet per weerstation een abonnement worden afgesloten van 19 euro per maand. Wanneer men ook gebruik wil maken van de aanvullende gewasbeschermingsmodule, zijn de kosten 28 euro per maand.

Gerelateerde artikelen