Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Drone van Linde in het magazijn

Linde Material Handling presenteert een drone die de voorraad in het magazijn inventariseert. De zogenoemde Flybox, ontwikkeld door Linde Robotics, is 50 centimeter breed en heeft zes rotoren.

De drone is uitgerust meteen camera, barcodescanner en een afstandsmeter. De drone vliegt per racking langzaam omhoog en maakt foto’s van iedere pallet legt daarmee de barcodes van ieder product vast. Alle gegevens worden per rack opgeslagen

Verbonden

“Het innovatieve aan deze uitvinding is dat we gebruik maken van de drone, samen met een autonome industriële truck”, zegt Tobias Zierhut, Hoofd Product Management Warehouse trucks bij Linde Material Handling. Tijdens de inventarisatie wordt de ‘Flybox’ begeleid door een geautomatiseerde stapelaar; de L-Matic. De stapelaar en ‘Flybox’ zijn met elkaar verbonden via een transformator en een zelfinstellende kabel.

De Flybox werkt autonoom. Daarmee kan de drone ook buiten de reguliere werktijden de inventarisatie doen; bijvoorbeeld in het weekend of tijdens feestdagen. Linde verwacht dat de drone in 2018 te koop is.

Gerelateerde artikelen