Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Protoype driewielige Ploeger-bemester draait in Haps

In 2016 liet machinefabrikant Ploeger weten dat zij bezig zijn met de ontwikkeling van een driewielige bemester. Het prototype is nu af en wordt getest bij Loonbedrijf en Mesthandel Peters in Haps.

In 2016 liet machinefabrikant Ploeger weten dat zij bezig zijn met de ontwikkeling van een driewielige bemester. Het prototype is nu af en wordt getest bij Loonbedrijf en Mesthandel Peters in Haps.

Op Facebook zijn er foto’s verschenen van de Ploeger AT4103 bij Loonbedrijf en Mesthandel Peters in het Brabantse Haps. Peters bevestigd dat zij de bemester aan het testen zijn. Overigens wil de fabrikant zelf er weinig over kwijt. Ploeger liet wel weten dat het design en de kleurstelling van het prototype afwijkt van de definitieve versie. Op de Agritechnica in Hannover, waar de machine geïntroduceerd wordt, zal hij er dus anders uitzien.

Mechanische aandrijving

Van oudsher produceert Ploeger voornamelijk oogstmachines. Met de AT4103 breidt de fabrikant het productgamma verder uit. De zelfrijder is voorzien van een mechanische aandrijving. Hiermee denkt de Nederlandse fabrikant het gat in de markt op te vullen. De machines van Vervaet zijn namelijk voorzien van een hydraulische aandrijving. Challenger bouwde wel soortgelijke zelfrijders. Maar drie jaar geleden stopten zij met de productie van de Terra-Gators, omdat het te weinig op zou leveren.

Meerdere uitvoeringen

De zelfrijder is voorzien van een Scania-motor, een CVT van ZF en de Vista 2-cabine van Claas. De machine wordt geproduceerd in Roosendaal. De fabrikant liet al wel weten dat er in toekomst naast de driewielige bemester, meerdere uitvoeringen komen. Zo komt er een uitvoering voor het verspreiden van kalk, kunstmest, vaste en vloeibare mest.

Gerelateerde artikelen