Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Sima 2017: PneuTrac komt als Trelleborg op de markt

Mitas-vondsten, zoals de PneuTrac en AirCell, zullen niet als Mitas-producten op de markt komen. Dat heeft het moederconcern Trelleborg bekendgemaakt op vakbeurs Sima in Parijs. Trelleborg zal de producten onder de eigen naam op de markt brengen.

Mitas-vondsten, zoals de PneuTrac en AirCell, zullen niet als Mitas-producten op de markt komen. Dat heeft het moederconcern van Mitas, Trelleborg, bekendgemaakt op vakbeurs Sima in Parijs. Trelleborg zal de producten op termijn onder de eigen naam in de markt zetten.

De overname van het moederconcern van Mitas, CSG Holding, werd vorig jaar afgerond. Volgens Trelleborg-topman Paolo Pompei is de overname inmiddels succesvol afgerond. Voortaan zal het Trelleborg-label gebruikt worden voor de meest innovatieve banden van het concern. Mitas zal zich met name richten op het middensegment, de productie van betrouwbare banden voor de wat minder veeleisende klant. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog merken in het pakket, zoals Cultor, waarmee het concurrentie aangaat met Aziatische merken.

Tussenvorm

Gevolg van die strategie is dat Mitas de enkele jaren geleden geïntroduceerde PneuTrac-band (een tussenvorm tussen een rubber band en een rups) niet onder de eigen naam op de markt zal brengen. Hetzelfde geldt voor de AirCell, een keiharde binnenband die in no-time de buitenband op een hogere bandenspanning kan brengen. Deze noviteit presenteerde Mitas samen met trekkerfabrikant Fendt voorafgaand aan Agritechnica in 2015.

De vernieuwingen waarmee het Tsjechische bedrijf Mitas de afgelopen jaren op de markt kwam, zijn overigens niet te zien op vakbeurs Sima. Moederconcern Trelleborg heeft ervoor gekozen om de Mitas-noviteiten dit keer thuis te laten. Het bedrijf verwacht de Mitas-uitvindingen komend najaar op Agritechnica te introduceren.

mitas groot

Gerelateerde artikelen