Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Achtergrond

Nieuwe fabriek Deutz-Fahr

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr stelde gisteren haar nieuwe fabriek in het Duitse Lauingen voor aan de Europese landbouwpers. Woensdag waren de internationale dealers op bezoek.

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr stelde gisteren haar nieuwe fabriek in het Duitse Lauingen voor aan de Europese landbouwpers. Woensdag waren de internationale dealers op bezoek.

De nieuwe fabriek – met de voorgevel in de vorm van een motorkap –  is vanaf de grond nieuw opgebouwd. De 16 hectare aan de andere kant van de straat tegenover de oude fabriek hadden in de zomer van 2013 nog een agrarische bestemming. Op de Agritechnica van dat jaar maakte Deutz-Fahr de plannen voor de nieuwe fabriek bekend.

In twee jaar klaar

Op 14 oktober 2014 ging de eerste paal de grond in. Vorig jaar september rolde de eerste trekker van de band.  Nu een half jaar later worden alle trekker van de SDF-Groep (Deutz-Fahr, Hurlimann, Lamborghini en Same) met een vermogen vanaf 120 pk in Lauingen gebouwd. Binnenin de fabriek, die een oppervlakte van 4 ha beslaat, is het vooral ruim, licht en stil. Pneumatische sleutels worden er niet meer gebruikt. Die zijn nu allemaal elektrisch. Momenteel ligt de productie op jaarbasis op zo’n 5.500 trekkers. De potentie van de nieuwe fabriek is aanzienlijk hoger.