Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

Amazone Cataya met enkelvoudige schijfkouters

Machinefabrikant Amazone rust de zaaicombinatie Cataya Super uit met RoTeC enkelvoudige schijfkouters. De machine is vorig geïntroduceerd met dubbele schijfkouters.

De rijenafstand van de nieuwe RoTeC Control enkelvoudige kouters is hetzelfde als die bij de dubbele, 12,5 of 15 centimeter.

De universele RoTeC-Control-enkelvoudige zijn volgens Amazone vooral goed voor het werk bij grote hoeveelheden gewasresten en op zware vochtige en kleverige grond.

Het RoTeC-kouter wordt door de zijdelingse dieptegeleideschijf Control 10 of de Control 25 op de ingestelde diepte gehouden. In combinatie met de RoTeC-schijfkouters kan de Cataya naar keuze worden uitgerust met de nalopende exakteg of de rolleneg. Bij de rolleneg kan afhankelijk van de bodemstructuur de druk van de rollen onafhankelijk van de kouterdruk worden ingesteld; zo kan onder lichte, droge omstandigheden weinig kouterdruk en veel druk op de rollen worden gegeven. Onder zware en vochtige omstandigheden kan een hoge kouterdruk en geringe druk op de rollen worden ingesteld.

Gerelateerde artikelen